Onze nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.

Eerste eIDAS login in Wassenaar

De taart van Tomeij  staat een tijdje klaar voor de eerste NL overheid die mij kon laten inloggen met mijn Estse eID (eResidency) en vervolgens daadwerkelijk een digitale dienst levert (op substantieel / hoog niveau). Sinds voorjaar 2015 roep ik dit op twitter en vorige maand meldde Wassenaar zich dat het ook echt zou moeten werken.

Gisteren heb ik samen met de plv ambassadeur van Estland en in bijzijn van vertegenwoordigers EZ / eIDAS, Logius, SIM group, Connectis en Wassenaar de taart kunnen overhandigen aan de wethouder van Wassenaar.

In Wassenaar kon ik inloggen met mijn Ests eID (ikv eIDAs pilot) en uit tiental eIDAS diensten kiezen. Ik koos voor uittreksel bevolkingsregister (was er ooit getrouwd) en dat lukte. De teksten waren in het Engels (hier en daar voor verbetering vatbaar) en ik kon meteen met een credit card betalen.
Daarop ontving ik e-mail dat het papieren gewaarmerkte uittreksel meteen naar een – door mij opgegeven – adres kon worden verstuurd. Je begrijpt; ik ben dit vandaag even zelf gaan halen om meteen de taart te brengen! Chapeau Wassenaar.

Roy Tomeij

Delen via Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone