Onze nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.

Digicommissaris Bas Eenhoorn reageert op kritiek dat hij weinig heeft bereikt

Bestuurslid Vincent Everts spreekt met de DigiCommissaris Bas Eenhoorn. Hij reageert op de evaluatie die minister Plasterk onlangs heeft laten uitvoeren.  De conclusie van de ambtelijke commissie is niet mals: “Departementen zijn zo kritisch dat ze ‘geen toekomst voor de Digicommissaris’ zien.”

De ambtelijke Studiegroep Informatiesamenleving en Overheid die ten behoeve van de volgende kabinetsperiode het functioneren van de digitale overheid in relatie tot de snelle digitalisering van de samenleving onderzocht, kwam eerder al tot de conclusie dat wat extra geld en een verschuiving van een deel van taken van EZ naar BZK voldoende zou zijn.

Als reactie hierop besloot de Digicommissaris op 17 mei zijn ontslag aan te bieden “indien het kabinet besluit om een politiek verantwoordelijk bewindspersoon aan te stellen voor de digitale overheid”. Of dat gaat gebeuren is dus nog maar de vraag.  De dames en heren onderhandelaars voor een nieuw kabinet lijken vooralsnog geen enkele aandacht te hebben voor onze digitale toekomst.

Delen via Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone