Onze nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.

Interview: ‘Geen IT-projecten boven 2 miljoen euro’

Het FD interviewde voorzitter Jan Baan naar aanleiding van de uitnodiging die de Stichting Egovernance ontving van de vaste Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse zaken.

“Een minister van IT is hard nodig voor Nederland. Dat vindt de Stichting Egovernance, die geleid wordt door internetondernemer van het eerste uur Jan Baan. Momenteel ontbeert het IT-beleid van de Nederlandse overheid centrale leiding en daadkracht. Het idee voor de minister komt uit Estland, dat vooroploopt op het gebied van de digitale overheid. Jan Baan, op bezoek in de Estse hoofdstad Tallinn: ‘Vanuit geldgebrek hebben ze hier zoveel bereikt, en wij blijven maar doormodderen.”

Lees het hele interview.

Eerder pleitte de Digicommissaris ook al voor een minister van ICT.

Het formele standpunt van de stichting Egovernance is dat iemand op het hoogste niveau verantwoordelijk maken in ieder geval het belang onderstreept. Wat dat betreft kan de stichting Egovernance zich wel vinden in de oplossing van de Digicommissaris (zie ook ons persbericht: Stichting Egovernance waarschuwt voor digitaal drama.

De betere oplossing is echter om IT echt in de Trèveszaal te brengen: iedere minister zou een minister van IT moeten zijn.

 

 

 

 

 

Delen via Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone